Scientists from INoŻ successfully apply for project funding!
The National Science Centre has announced the competition results – our researchers will carry out 3 scientific projects under the PRELUDIUM competition (out of 9 at SGGW) and one project under the OPUS competition (out of 5 at SGGW)! This is a huge success, as the success rate in both competitions was 17.2% and 15.8%, respectively.

OPUS 27
dr hab. Marta Chmiel: Rola metabolomu wybranych szczepów grzybów w procesie dojrzewania mięsa wołowego metodą na sucho. The project is carried out in cooperation with the Institute of Agricultural and Food Biotechnology. Prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy (SGGW – lider, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego – PIB – partner)

PRELUDIUM 23
mgr inż. Marta Siol: Biodostępność i wpływ na mikrobiotę jelitową mikrokapsułkowanych bioestrów oleju lnianego wzbogaconych olejem pochodzącym z produktów ubocznych przemysłu spożywczego – badania in vitro

mgr inż. Magdalena Trusińska: Badanie potencjału kompleksów białkowo-pektynowych do poprawy właściwości funkcjonalnych tuszy do druku 3D

mgr inż. Radosław Bogusz: Wykorzystanie niekonwencjonalnych, nietermicznych metod obróbki wstępnej oraz ich kombinacji do kształtowania właściwości fizycznych, chemicznych oraz jakości mikrobiologicznej suszonego mącznika młynarka (Tenebrio molitor L.)