XXVII Sesja Naukowa Młodej Kadry Naukowej
Szanowni Państwo,
Uprzejmie informujemy, że Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Warszawski wraz z Instytutem Nauk o Żywności SGGW oraz Sekcją Młodej Kadry Naukowej PTTŻ organizują kolejną,
XXVII Sesję Naukową Młodej Kadry Naukowej oraz Xth International Session of Young Scientific Staff
pod tytułem „Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość. Food Science Development. Sustainable Future”.
Konferencja odbędzie się na terenie kampusu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie w terminie 11-12 maja 2023 r.
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w Sesji wszystkich studentów, doktorantów i młodych pracowników zajmujących się zagadnieniami szeroko rozumianej technologii żywności i żywienia. Zwracamy też się z gorącą prośbą do Szanownych Państwa o rozpropagowanie informacji o konferencji wśród Państwa współpracowników.
Szczegółowe informacje dotyczące Sesji dostępne są na stronie internetowej:
oraz zamieszczono w komunikacie LINK
Tematyka:
Modyfikacje technologiczne i procesowe,
Trendy żywieniowe,
Bioaktywne składniki żywności,
Analiza i chemia żywności,
Bezpieczeństwo żywności i konsumentów w świetle zrównoważonego rozwoju,
Innowacje w produkcji opakowań,
Biotechnologia i mikrobiologia żywności,
Ekologiczne rozwiązania na rynku żywieniowym.
Konferencja będzie składała się z sekcji polskojęzycznych oraz anglojęzycznych. Istnieje możliwość prezentacji jednego doniesienia naukowego w formie referatu i/lub posteru. W trakcie konferencji przewidziane są referaty plenarne zagranicznych oraz polskich gości oraz bezpłatne warsztaty naukowe. Streszczenia wystąpień zostaną opublikowane w książeczce streszczeń. Na podstawie wygłoszonych doniesień, Komitet Naukowy wyłoni prace, które będą mogły zostać opublikowane (po pozytywnej recenzji) w uznanych czasopismach naukowych.