X Konferencja Naukowa “Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego”
Katedra Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka, SGGW w Warszawie zaprasza na X Jubileuszową Konferencję Naukową “Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego”, która odbędzie się 14-15 listopada 2024 r. w Warszawie.
Miejsce konferencji:
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Dietetyki
SGGW w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c (Budynek 32)
02-776 WARSZAWA
W imieniu Komitetu Organizacyjnego mamy przyjemność zaprosić Państwa do udziału w wyjątkowej X Jubileuszowej Edycji Konferencji Naukowej Katedry Dietetyki Instytutu Nauko Żywieniu Człowieka SGGW Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego, która odbędzie się w dniach 14-15.11.2024 w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
W ramach Konferencji planowana jest specjalna sesja: „Zastosowanie mleka i produktów mlecznych w dietoprofilaktyce i dietoterapii”, promującą zadanie badawcze: Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego – projekt badawczy (SUP-RIM).
W ramach sesji omówione zostaną zagadnienia dotyczące m.in.:
▪ prozdrowotnych właściwości mleka i jego przetworów,
▪ innowacyjnych technologii w produkcji wyrobów mleczarskich,
▪ znaczenia edukacji konsumentów w zakresie prozdrowotnego wpływu produktów mlecznych
i strategii promowania spożycia produktów mlecznych wśród różnych grup populacyjnych,
▪ wpływu globalnych trendów żywieniowych na rynek produktów mlecznych,
▪ analizy rynku produktów mlecznych oraz perspektyw rozwoju sektora mleczarskiego w Polsce.
Szczegóły dotyczące Konferencji i rejestracji znajda Państwo na stronie:
http://www.zywienieifizjologia.sggw.pl/
W razie pytań dotyczących Konferencji, prosimy o kontakt z Komitetem Organizacyjnym:
email: ewelina_palkowska_gozdzik@sggw.edu.pl; kd@sggw.edu.pl;
tel. 22 59 370 34
Serdecznie zapraszamy.