VIII SYMPOZJUM INŻYNIERII ŻYWNOŚCI
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji wraz z Komitetem Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Oddziałem Warszawskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności i Oddziałem Warszawskim Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego organizują kolejne, VIII SYMPOZJUM INŻYNIERII ŻYWNOŚCI, które odbędzie się w terminie 2-3 lipca 2024 r. na naszym kampusie.
Sympozja Inżynierii Żywności obywają się regularnie od 2008 r., są one płaszczyzną wymiany doświadczeń i poglądów w zakresie technologii i biotechnologii żywności, chemii, inżynierii procesowej, energetyki czy agrofizyki. Spotkania te przyczyniają się do integracji środowiska naukowego i gromadzą szerokie grono uczestników.
W programie Sympozjów znajdują się wykłady plenarne poświęcone procesom jednostkowym w przetwórstwie żywności, właściwościom fizycznym surowców i produktów, energetyce i ochronie środowiska oraz zagadnieniom związanym z organizacją produkcji, które są wygłaszane przez zaproszonych referentów – najwybitniejszych specjalistów z kraju i zagranicy.
Uczestnicy konferencji maja możliwość zaprezentowania wyników badań własnych w formie komunikatów ustnych lub w czasie sesji posterów medialnych. Organizatorzy dokładają również starań, aby dodatkowo, specjalnie dla młodej kadry naukowej, organizować warsztaty tematyczne.
“Serdecznie zapraszamy do udziału w Sympozjum, ponieważ zależy nam na utrzymaniu dobrego kontaktu oraz integracji ze środowiskiem naukowców zajmujących się inżynierią żywności.
Zwracamy się z gorącą prośbą o rozpropagowanie informacji o Sympozjum wśród współpracowników. Szczegółowe informacje dotyczące Sympozjum znajdują się na stronie: wtz.sggw.edu.pl/VIIISIZ. Zgłoszeń uczestnictwa prosimy dokonać poprzez formularz dostępny również na ww. stronie, do 1 marca 2024 r.”
Z poważaniem i serdecznymi pozdrowieniami,
w imieniu Komitetu Organizacyjnego VIII Sympozjum Inżynierii Żywności
Prof. dr hab. Dorota Witrowa-Rajchert
Dr hab. Ewa Gondek, prof. SGGW