VII SYMPOZJUM NAUKOWE „Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości i niebezpieczeństw”
Katedra Biotechnologii I Mikrobiologii Żywności wraz z Oddziałem Warszawskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz Komitetem Nauk o Żywności i Żywieniu PAN organizują:
VII SYMPOZJUM NAUKOWE „Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości i niebezpieczeństw”
które odbędzie się 29 – 30 listopada 2023 r.
Fascynujący świat mikroorganizmów nieustannie zaskakuje nas swoją siłą oddziaływania na różne, często nieoczywiste aspekty naszej codziennego życia. Liczymy, że wspólnie, uda nam się lepiej poznać, a może nawet zrozumieć zawiłości egzystencji organizmów nieosiągalnych dla nas zmysłem wzroku.
Pozytywne doświadczenia ubiegłorocznej edycji, która odbyła się on-line, wpłynęły na naszą decyzję, aby i w tym roku kontynuować identyczną formułę spotkania.
Tematyka sympozjum:
- Drobnoustroje i ich metabolity w poprawie jakości żywności
- Procesy fermentacji w technologii żywności
- Procesy biosyntezy i biotransformacji mikrobiologicznej
- Innowacyjne metody eliminacji drobnoustrojów w produkcji żywności
Szczegółowe informacje dostępne pod linkiem: https://sway.office.com/AVVf0pU8CQuHqpvb?ref=email
Zapraszamy Wszystkich pracowników i doktorantów naszego Instytutu do udziału w tym wydarzeniu.