Prezentacja projektu FOX – “Food processing in a box”
30 czerwca odbyła się prezentacja projektu FOX – “Food processing in a box” i aplikacji FOXlink.
Przedstawiono ogólne cele i postępy w realizacji projektu oraz sposób instalacji i działanie platformy wspierającej naukowców w komunikacji z konsumentami.
Dzięki wsparciu firmy Elea Technology uczestnicy spotkania mieli również okazję wziąć udział w warsztatach przybliżających zasadę działania pulsacyjnego pola elektrycznego – technologii stosowanej w projekcie do utrwalania soków oraz wspomagania procesu suszenia owoców, warzyw i grzybów.
Więcej informacji na temat projektu: https://lnkd.in/dm7KRnWc #FOXfoodinabox
Możliwość pobrania aplikacji FOXlink: https://foxlink.app/
Projekt otrzymał dofinansowanie z UE programu badań i innowacji „Horyzont 2020” w ramach umowy o dotację nr 817683.
SGGW w Warszawie (Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Instytutu Nauk o Żywności) jest partnerem projektu realizującym badania w ramach Cyklu Żywnościowego 2.