Pracownicy INoŻ wśród najczęściej cytowanych autorów na świecie!
W najnowszym zestawieniu Elsevier oraz Uniwersytetu Stanforda autorstwa Johna P.A. Ioannidisa opublikowanym 10 października bieżącego roku naukowcy z naszej uczelni znaleźli się wśród najlepszych naukowców na świecie pod względem cytowalności ich publikacji.
W zestawieniu oceniającym cały dorobek pojawiło się trzech autorów z Instytutu Nauk o Żywności, oraz pięciu badaczy wymienionych jest w zestawieniu dotyczącym 2021 roku.
Lista uwzględnia takie kryteria, jak: indeks Hirscha, liczbę cytowań, Impact Factor, miejsce na liście autorów.
W zestawieniu obejmującym całościowy dorobek w karierze znaleźli się (w kolejności zgodnej z pozycją na liście):
- dr hab. Marek Kieliszek, prof. SGGW (link do Bazy Wiedzy https://bw.sggw.edu.pl/info.seam?id=WULSfe4700b84a814404b5afffbd78616ac0&affil=&lang=pl ) Katedra Mikrobiologii i Biotechnologii Żywności
- prof. dr hab. Andrzej Lenart, pracownik emerytowany (Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji)
- prof. dr hab. Ewa Raczyńska (link do Bazy Wiedzy https://bw.sggw.edu.pl/info.seam?id=WULS6c1fc3b314a2491ab3abd9a91e7e78dc&affil=&lang=pl) Katedra Chemii
Pod względem cytowań w roku 2021 znaleźli się (w kolejności zgodnej z pozycją na liście):
- dr hab. Marek Kieliszek, prof. SGGW (link do Bazy Wiedzy https://bw.sggw.edu.pl/info.seam?id=WULSfe4700b84a814404b5afffbd78616ac0&affil=&lang=pl) Katedra Mikrobiologii i Biotechnologii Żywności
- dr hab. Sabina Galus (https://bw.sggw.edu.pl/info.seam?id=WULSdf4860c343d44047a37102d0da4e3adf&affil=&lang=pl) Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
- dr hab. Małgorzata Nowacka, prof. SGGW (https://bw.sggw.edu.pl/info.seam?id=WULS1c44615af089479eadfb8e6ebd1d807c&affil=&lang=pl) Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
- dr hab. Artur Wiktor, prof. SGGW (https://bw.sggw.edu.pl/info.seam?id=WULS96f83638b8674ecd9da9b870907850dd&affil=&lang=pl ) Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
- prof. dr hab. Dorota Witrowa-Rajchert (https://bw.sggw.edu.pl/info.seam?id=WULSdf8d89c4856a49f092415569dde4c296&affil=&lang=pl) Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
Pełna lista znajduje się na stronie: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4?fbclid=IwAR2jUeXdTfl6lsNeDnqyF9Qr8G620V3s9-BkUKJEQfgFDN_ChpngEGVbZmo
Serdecznie gratulujemy!