SGGW Witryn / Home / Aktualności / Naukowcy z INoŻ skutecznie ubiegają się o finansowanie projektów!
Naukowcy z INoŻ skutecznie ubiegają się o finansowanie projektów!
Narodowe Centrum Nauki ogłosiło wyniki konkursów – nasi badacze będą realizować 3 projekty naukowe w ramach konkursu PRELUDIUM (spośród 9 na SGGW) i jeden projekt w ramach konkursu OPUS (z 5 na SGGW)! To ogromny sukces, ponieważ współczynnik sukcesu w obydwu konkursach wynosił odpowiednio 17,2% i 15,8%.

OPUS 27
dr hab. Marta Chmiel: Rola metabolomu wybranych szczepów grzybów w procesie dojrzewania mięsa wołowego metodą na sucho. Projekt realizowany w ramach współpracy z Instytutem Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy (SGGW – lider, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego – PIB – partner)

PRELUDIUM 23
mgr inż. Marta Siol: Biodostępność i wpływ na mikrobiotę jelitową mikrokapsułkowanych bioestrów oleju lnianego wzbogaconych olejem pochodzącym z produktów ubocznych przemysłu spożywczego – badania in vitro

mgr inż. Magdalena Trusińska: Badanie potencjału kompleksów białkowo-pektynowych do poprawy właściwości funkcjonalnych tuszy do druku 3D

mgr inż. Radosław Bogusz: Wykorzystanie niekonwencjonalnych, nietermicznych metod obróbki wstępnej oraz ich kombinacji do kształtowania właściwości fizycznych, chemicznych oraz jakości mikrobiologicznej suszonego mącznika młynarka (Tenebrio molitor L.)