BIOSTRATEG – CFOOD

W lipcu 2018 r. interdyscyplinarne konsorcjum naukowo – przemysłowe rozpoczęło realizację projektu, finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach Strategicznego Programu Badań Naukowych i Prac Rozwojowych „Środowisko naturalne, rolnictwo i leśnictwo”. Projekt BIOSTRATEG – CFOOD pt.: „Opracowanie innowacyjnej metody obliczania śladu węglowego dla podstawowego koszyka produktów żywnościowych”
Konsorcjum składa się z następujących jednostek:
Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa w Łodzi Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy
Sieć Badawcza Łukasiewicz – Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych
Uniwersytet Łódzki, Wydział Fizyki i Informatyki Stosowanej (WFiIS)
Politechnika Poznańska
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji SGGW w Warszawie
Unifreeze Sp. z o. o.